De designated survivor is in Amerika de persoon die de officiële gelegenheid verlaat, om ergens op een geheime locatie het evenement af te wachten. Vaak iemand uit de regering. Wanneer er overhoopt iets gebeurd dan is de designated survivor de eerste persoon om de taken over te nemen van de president.

Precies wat er gebeurt in de Netflix serie met daarin een geweldige Keifer Sutherland.

Netflix heeft natuurlijk het fenomenale House of Cards voortgebracht, en daarom lijkt het enigzins vreemd dat ze zich met designated survivor wederom richten op het witte huis, met een ster als nieuwbakken president.

De serie is echter heel anders dan House of Cards, en niet op een verkeerde manier. De snelheid zit er goed in, en de aanvankelijk sukkelige Sutherland is zó goed dat het na een aantal afleveringen ook volstrekt geloofwaardig wordt. De mengelmoes tussen Homeland, House of Cards met een vleugje Suits werkt perfect: karakters zijn levendig, zonder dat ze daadwerkelijk echt veel introductie krijgen.

Vanaf april gaat de serie verder met een wekelijkse aflevering. Slim, want hiermee neemt Netflix langzaam afstand van de TV. Waarom de tv nog aanzetten als je ook gewoon iedere week wanneer het jou uitkomt een aflevering kunt kijken?