Na een tijdje zit je er weer helemaal in: die ietwat  donkere en grimmige sfeer. Die over-assertieve karakters. En natuurlijk het format van Kevin Spacey die zich rechtstreeks tot de camera wend. In seizoen 5 doet hij dat nog meer dan anders, en dat is ook vaker nodig. Seizoen 5 pikt precies op waar 4 eindigde, dus het kan als voorbereiding absoluut geen kwaad om de laatste 2 of 3 afleveringen uit seizoen 4 nog eens rustig te bekijken.

Zonder al te veel spoilers: in seizoen 5 wordt het allemaal nog grimmiger, en eist de jarenlange machtstrijd eindelijk z’n tol bij eigenlijk alle karakters, afgezien van wat nieuwe mensen die in seizoen 5 worden geïntroduceerd. Deze nieuwelingen roepen overigens nog meer vragen op dan dat ze beantwoorden en de laatste aflevering in seizoen 5 voelt toch enigzins als een kunstgreep om verder te kunnen met seizoen 6.

Suits heeft ook een nieuw seizoen, toevallig ook 5. Ook hierin krijgen de personages te maken met persoonlijke problemen die functioneren in de weg zit, maar de serie lijkt wel weer een stuk van z’n charme terug, nadat seizoen 3 en 4 toch een beetje te veel Bold & the Beautiful werden. In dit seizoen lijken de makers terug te vallen op een beproefd concept in seizoen 1: klanten, cases en een heleboel quotes en gebbetjes tussen Mike Ross & Harvey Specter. Want dat was gewoon het leukste aan die serie.