Na de zoveelste uitvalbeurt dit seizoen moest er toch iets knappen bij Max Verstappen: in Bakoe ging het uitermate lekker, en een derde plek was binnen schootsafstand. Helaas hield de Red Bull (nummer 13) er weer binnen 12 rondes mee op. Niet voor het eerst dit seizoen.

In de Facebook groep waar ik lid van ben werd moord & brand geschreeuwd dat Max dan maar over moest stappen naar een ‘echt’ team, zoals Ferrari of Mercedes. Dan zou alles verleden tijd zijn.

Maar dat is te eenvoudig. Teamgenoot Ricciardo won de race met wat geluk. Ricciardo heeft wel vaker het geluk aan zijn zijde met z’n podiumresultaat: malheur van anderen weet hij altijd prima te benutten door podiums te rijden. En door heel te blijven: waar de auto van Max al maandenlang een gammel ding lijkt is die van Ricciardo betrouwbaar genoeg om races uit te rijden.

Max miste gisteravond na de race het persmomentje, iets dat hem op een geldboete komt te staan die waarschijnlijk wel door Red Bull zal worden betaald. Maar optimisten zagen ook iets anders, namelijk een Red Bullk die het tempo van de Mercedessen, Ferrari’s en Force India’s bij kon benen. En dat was van te voren op Bakoe allerminst de verwachting. Kortom: Red Bull is al goed bezig op de circuits waar ze het motortechnisch gezien lastig mee hebben, maar nu er circuits aan zitten te komen met minder rechte stukken worden ze een stuk competitiever. Op de thuisbaan in Oostenrijk en de week erop in Silverstone liggen alle kansen op plekken voorin. Als Max dan weer voorin meedoet dan is de technische malheur snel vergeten.