Ergens halverwege december vorig jaar besloot ik toch eens een nieuwjaarsdoel te creƫren: het schrijven van minimaal 100 stukjes in een jaar.

Nu zijn we iets over de helft van het jaar, en is dit stukje 50. Wat heb ik tot nu toe geleerd?

Schrijven is lastig!

Ooit had ik het idee dat ik veel beter, sneller en puntiger kon schrijven. Als ik nu stukjes van mezelf teruglees vind ik het vaak wollig en niet heel aansprekend. Ik merk echter wel dat er enige verbetering in zit, en er zijn zelfs wel stukjes waar ik complimenten voor heb gekregen (van jullie! Dank!)

Onderwerpen bedenken is lastig!

De reden dat de productie tot nu toe enigzins achter loopt is voornamelijk inspiratie. Het is nog best ingewikkeld om te bedenken waarover je wilt schrijven. Eigenlijk interesseert alles mij wel, maar mijn doel is toch om minimaal 200 min of meer originele woorden te vinden bij een onderwerp.

Wie schrijft, die blijft

Het is moeilijk clichees te vermijden, maar ik vind het zelf best leuk om stukjes terug te lezen, bijvoorbeeld over m’n voorspelling dat we snel een kabinet zouden hebben (1 april)

Het is misschien nog wel tijd voor wat meer persoonlijke bespiegelingen, of nog wat kortere stukjes. Daarbij is het misschien wel een idee om ook eens wat stukjes op Twitter te delen zodat ze uiteindelijk een groter bereik krijgen. Dat wordt de focus voor het tweede deel van de 100-delige serie.