De politie staakt, en dat is hun goed recht. Niet in de laatste plaats omdat ze gewoon gelijk hebben: ze worden niet zo best betaald, en dat mag best veranderen.

Dat de KNVB vervolgens moord & brand schreeuwt om deze staking vind ik bizar. Een commercieel orgaan dat op zulke grote schaal overheids-inzet in de vorm van politie en ME nodig heeft zou eigenlijk een hele dikke rekening moeten krijgen.

Sommige clubs gaan de andere kant uit: AZ – Ajax ging gewoon door. En ik heb nergens gelezen dat er ongeregeldheden waren.

Misschien moet de KNVB de politie-inzet eens heroverwegen. Dit niet meer als een recht zien, maar als een maatschappelijke ‘geste’. Ik kan me levendig voorstellen dat je niet de politie-opleiding doorloopt om ieder weekend wat supporters als schapen te begeleiden in- en uit- het stadion.